Μους γιαουρτιού με βερίκοκα

Μους γιαουρτιού με βερίκοκα

Υλικά που θα χρειαστούν:

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε περίπου για 5 λεπτά, να μαλακώσουν.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη με τους κρόκους και 2 κουταλιές της σούπας νερό, ανακατεύοντας με το σύρμα περίπου για 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Στύβουμε με τα χέρια μας τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μείγμα της ζάχαρης.
  4. Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε να αναμειχθούν και αφήνουμε στην άκρη περίπου για 10 λεπτά, να κρυώσει ελαφρώς. Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  5. Προσθέτουμε το γιαούρτι ΦΑΡΜΑ ΗΛΕΙΑΣ και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν.
  6. Μοιράζουμε τη μους σε χαμηλά ποτήρια ή σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.

Για την σάλτσα βερίκοκο:

  1. Ρίχνουμε τα 150 γραμμάρια από τα βερίκοκα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι και τα υπόλοιπα βερίκοκα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τον πολτό βερίκοκου και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Μοιράζουμε τη σάλτσα με τα βερίκοκα στις παγωμένες μους και σερβίρουμε.