Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα

Υλικά που θα χρειαστούν:

  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα ΦΑΡΜΑ ΗΛΕΙΑΣ
  • 9 φύλλα κρούστας
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα 
  • 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο, κρύο
  • 50 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος

Για την επάλειψη:

  • 2 αυγά
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη

Για την κρέμα:

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
  2. Τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα.
  3. Βάζουμε το γάλα ΦΑΡΜΑ ΗΛΕΙΑΣ σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί.
  4. Παίρνουμε 2 φλυτζάνια χλιαρό γάλα και αραιώνουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας με σύρμα.
  5. Τα προσθέτουμε στο γάλα, ανακατεύοντας.
  6. Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας τα υλικά.
  7. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  8. Ανακατεύουμε.
  9. Στο μπλέντερ βάζουμε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, κανέλα και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
  10. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί.
  11. Απλώνουμε ακτινωτά 3 φύλλα, αφού πρώτα τα βουτυρώσουμε ένα ένα.
  12. Πασπαλίζουμε με κανέλα, αμύγδαλο, ζάχαρη.
  13. Απλώνουμε 3 φύλλα που προεξέχουν στις άκρες, αφού τα βουτυρώσουμε.
  14. Πασπαλίζουμε με κανέλα, αμύγδαλο και ζάχαρη.
  15. Επαναλαμβάνουμε με τρία βουτυρωμένα και πασπαλισμένα φύλλα.
  16. Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα.
  17. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα δύο αυγά με τη ζάχαρη και με το μείγμα, περιχύνουμε την επιφάνεια της γαλατόπιτας.
  18. Γυρίζουμε όλες τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, καλύπτοντας τη μισή επιφάνεια της πίτας.(Η μέση της πίτας μένει ακάλυπτη).
  19. Αλείφουμε τα φύλλα με όσο βούτυρο περίσσεψε.
  20. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170°C στην κάτω σχάρα, για 45′ περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.